// Nieuws

20-04-2018

Vemamed B.V. spreidt haar vleugels verder uit… In Africa!

Begin maart 2018 lanceerde Vemamed haar produkten in Kenya. In samenwerking met Medlinc Afrika, is nu de Negatieve Druk Therapie de XLR8+ van Genadyne, in gebruik genomen. Een week lang stond alles in het teken van scholing, implementatie en training van specialisten en wondverpleegkundigen van diverse ziekenhuizen en privéklinieken in Nairobi en Mombasa. Van trainingen in een speelzaal op een kinderafdeling, tot aan de operatiekamer en symposia met specialisten…we hebben het allemaal gedaan.

De vakkundige medewerkers en wondverpleegkundigen van Medlinc Africa zijn intensief getraind om een solide basis te kunnen vormen en de hoogst mogelijke kwaliteit aan zorg te kunnen leveren. Inmiddels passen zij de Negatieve Druk Therapie (XLR8(+)) toe in ziekenhuizen, privéklinieken en thuiszorg en staan zij met hun service klaar voor de klanten, tot op de operatiekamer aan toe. Medlinc Africa mag o.a. Agha Khan Hospital, Nairobi Hospital, Mombasa Hospital en Nyali Healthcare Clinic tot hun vaste klantenkring rekenen.

Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Surgical Society in zowel Nairobi en Mombasa zijn de specialisten getrakteerd op een avond over “Hard to Heal Wounds”. Dr. Mbinga en Dr. Mark Siboe gaven ‘Acte de Présence’ met interessante presentaties en mooie casuïstieken over “Hard to Heal Wounds” en de XLR8(+).

Wat een eer om in Kenya de wondzorg naar een nog hoger niveau te brengen en met onze innovatieve producten een steentje bij te kunnen dragen aan kostenbesparing binnen de gezondheidszorg in Kenya. En wat een enthousiaste reacties van specialisten en wondverpleegkundigen op de trainingen!

Voor de toekomst staat een uitbreiding van de samenwerking tussen Vemamed en Medlinc Africa in de planning. Nanogen, Silgen Ag en de UNO, onze kleine disposable variant binnen de Negatieve Druk Therapie, hebben hun entree inmiddels ook gemaakt. En meer volgt…!

Al met al een zeer inspirerende en intensieve week, waarin een bezoek aan het weeshuis voor baby olifantjes van het David Sheldrick Wildlife Trust, niet mocht ontbreken.

Op een voorspoedige samenwerking met Medlinc Africa!